Pastanelerin en çok sevilen lezzetlerinden biri olan mekik kurabiyelerin hayranları her geçen gün artıyor. Yapımı oldukça kolay olan bu kurabiyeleri çocuklarınızla birlikte hazırlayabilirsiniz. Çay saatlerinize ve tatlı krizlerinize iyi gelecek olan bu lezzete misafirleriniz de bayılacak. İşte mekik kurabiye tarifi...
Fransız mutfağının en vazgeçilmez tariflerinden biri olan vişneli mekik kurabiye, hem nostaljik hem de modern bir atıştırmalık.
VİŞNELİ MEKİK TARİFİ
Gerekli malzemeler:
- 125 gram tereyağı
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı un
- Yarım su bardağı toz badem
- 1 paket vanilin
- 1 kase dondurulmuş vişne
Yapılışı:
Geniş bir karıştırma kabının içerisine pudra şekerini ve oda ısısında bekletilmiş tereyağını ekleyerek spatulayla karıştırın. Daha sonra yumurtaları teker teker içerisine ekleyip harcınızın yumurtayı iyice yemesini sağlayın.
Geriye kalan malzemeleri ayrı bir kabın içerisinde karıştırıp, yumurtalı harcın içerisine azar azar ekleyerek tüm malzemelerin homojen biçimde karışmasını sağlayın.
Vişneleri süzgece alıp fazla suyunu süzün. Ardından mekik kalıplarını yağlayıp, hazırladığınız harcı dökün. Üzerlerine ikişer adet vişne ilave edin.
Hazır hale gelen kekleri önceden ısırtılmış 170 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Fırın farklılıklarından dolayı pişme süresi değişiklik olabilir. Bu nedenle kontrol ederek pişirin.
Pişen kekleri soğuduğunda kalıptan çıkararak servis edebilirsiniz.
Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.