Türk mutfağının meşhur lezzetlerinden olan ekmek kadayıfını, özellikle vişneli şekilde denemelisiniz. Vişnenin bambaşka bir tatlıya dönüştürdüğü ekmek kadayıfına herkes hayran kalacak. Ayrıca bayat ekmekleri de değerlendirmiş olacaksınız! İşte vişneli ekmek kadayıfının tarifi...
MALZEMELER
12 dilim bayat ekmek
500 gram vişne
2 su bardağı soğuk su
3 buçuk su bardağı şeker
SOSU
180 gram labne
Yarım su bardağı pudra şekeri
YAPILIŞI
İlk başta bayat ekmekler, kenarları kesilerek kare biçimine getirilir. Eğer bayat değilse 150 derece fırında hafifçe kurutulur, ancak kavrulmamalı ve bu işlemle bayatlaması sağlanmalı. Ardından vişneyi bir tencereye ekleyin. Ayarladığınız 2 su bardağı suyu ve 3 buçuk su bardağı şekeri ilave edin. Koyu kıvamlı hal alması oldukça önemli.
Üstüne yapacağınız sosu için krem peynir ve pudra şekerini bir kapta iyice karıştırın ve soğumaya bırakın. Ekmeklerin üstüne sıcak vişne suyunu ekleyin ve ılıklaşınca buzdolabına koyulur. malzeme soğuyunca, hazırladığınız sosu da üstüne ekleyip servis edin. Afiyet olsun...