29.01.2021-13:51 (Son Güncelleme:29.01.2021-13:51)


1

Vişne sapı; anti inflamatuar (iltihap karşıtı), antiseptik, sıkılaştırıcı, sakinleştirici, detoksifiye edici, diüretik ve laksatif etkilere sahiptir.



2

Vişne saplarının böbrek, gut ve romatizma sorunlarının tedavilerinde ve genel bir sakinleştirici etki vererek sinirleri güçlendirmeye yardımcı olduğu kanıtlanmıştır.



3

Fitoterapide yüzyıllardır etkili ve güvenli bir yöntem olarak vişne sapları kullanılmaktadır. Bu diüretik etki saplarda bulunan doğal olarak bulunan bioflavanoidler ve potasyum tuzlarından gelmektedir.



4

Vişne sapları idrarla ve genel olarak sindirim sürecinde vücut atıklarının ortadan kaldırılmasını teşvik ederken, su tutulmasını hafifletmeye, şişkinlik oluşumunu önlemeye ve bacaklardaki klasik ödem belirtilerini azaltmaya yardımcı olur. Vişne sapları vücudun doğal detoksifikasyon sürecine katkıda bulunur.



5

Metabolizmayı düzenlemeye yardımcıdır, vücudun toksin atımını desteklediğinden yağ ve selülitin ortadan kaldırılmasına ve cildin elastikiyetinin yeniden kazandırılmasına katkıda bulunur. Beraberinde bağırsak sağlığının normalleşmesine yardımcı olur.



6

Vişne sapındaki polifenolik flavonoid bileşikleri ve antosiyaninler insülin üretiminin artmasına yardımcı olduğundan, kan şekeri seviyelerini stabilize etmeye ve iştahı kontrol etmeye fayda sağlar.



7

Vişne Sapı Çayı Nasıl Yapılır?

Vişne Sapı Çayı Nasıl Yapılır?

Çay için taze veya kuru saplar kullanılabilir. 1 litre kaynar suya 5 yemek kaşığı sap ekleyin. 5 dakika kaynatın. Üzerini örtün ve 15 dakika bekletin. Süzdükten sonra isterseniz tatlandırıcı ekleyebilirsiniz. Günde 1 fincan yeterlidir, yemeklerden yarım saat önce veya yemeklerden 2 saat sonra tercih edilebilir. Fazlası buzdolabında ağzı kapalı şekilde 3 gün kadar saklanabilir.

DNC Medya
DNC Medya

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR