Yazın en sevdiğimiz meyvelerinden olan vişne ile yapılan tarifleri kışın da yapmak istiyorsanız şimdiden onları muhafaza edip dondurucuda saklamak gerekiyor. Peki vişneler nasıl saklanmalı gelin birlikte bakalım.
DONDURUCUDA VİŞNE SAKLAMA YÖNTEMLERİ
Vişneler hassas meyveler olduğundan, temizlenirken ve yıkarken oldukça dikkatli olmak gerekiyor.
Malzemeler:
İstediğiniz oranda vişne, buzdolabı poşeti ve ayıklamak için çöp şiş.
Hazırlanışı:
İlk önce aldığınız vişneleri çok narin bir şekilde süzgece aktarın. Akan soğuk suyun altında ezilmemelerine dikkat göstererek yıkayın.
Sonrasında vişnelerinizi bir pipet veya çöp şiş ile çıkarın. Rahatlıkla çıkarabilmek adına sapını koparın. Sapını çıkardıktan sonra boşluğa pipet veya çubuk geçirip rahat bir şekilde çekirdeklerini çıkarın.
Temizlenen vişneleri tek tek bir fırın tepsisinin üzerine dizin. Vişnelerin ezilmemelerine özen gösterin. Bu şekilde aralıklı dizmemizin nedeni donarken ezilmemelerini sağlamak. Sonrasında tepsiyi üzeri açık bir şekilde derin dondurucuya alın. Böyle 1 saat dondurun.
1 saat dondurduktan sonra buzdolabı poşetlerine ayırın. Yeniden buzluğa aktarın. Böyle vişneleriniz mükemmel bir şekilde kalacak ve kullandığınız tatlılarda formları da bozulmayacak. Dondurduğunuz vişneler için kışın komposto veya tatlılar yapabilirsiniz.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.