Vezir Parmağı Tatlısının Tarifi

Şerbetli tatlıları çok seviyor ancak zahmetli olduğu için yapmaya üşeniyor musunuz? Üşenmeyin! Çünkü sizin için hem pratik hem de çok lezzetli bir tatlı tarifimiz var.

21.01.2019-11:20 - (Son Güncelleme: 21.01.2019-11:19) Vezir Parmağı Tatlısının Tarifi

Şerbetli tatlıları çok seviyor ancak zahmetli olduğu için yapmaya üşeniyor musunuz? Üşenmeyin! Çünkü sizin için hem pratik hem de çok lezzetli bir tatlı tarifimiz var. İşte tadına doyamayacağınız vezir parmağı tatlısının tarifi...

Gerekli malzemeler:

- 1 yumurta

- 125 gr. Tereyağı

- 1 çay bardağı sıvı yağ

- 2 çorba kaşığı şeker

- 1 paket Vanilya

- 1 paket kabartma tozu

- 3 su bardağından biraz fazla un

Üzerini bulamak için:

-İrmik

Şerbeti için:

- 2 su bardağı su

- 1.5 su bardağı şeker

- Bir kaç damla limon suyu

Dikkat!

Tatlı sıcak, şerbet soğuk olacak.

Yapılışı:

- Öncelikle şerbet için su ve şeker tencereye alınır, Kaynamaya başladıktan on dakika sonra limon suyu eklenir ve ocağın altı kapatılır.

- Hamuru için un hariç diğer malzemeler yoğurma kabına alınır.

- Un azar azar eklenip yoğrulur.

- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak uzun ince şekil verilir.

- İrmiğe bulanarak tepsiye dizilir. 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkarılır, tatlıların üzerine kepçe ile şerbet gezdirilir.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal