Her gün dünyada giderek daha fazla çevresel sorun oluşuyor. bununla mücadele eden ülkeler ise tüm dünyaya örnek oluyor.
Gezegenimizi koruyup canlılara yaşama şansı vermek hiç de zor değil. bunu başarmış ülkeler var.
Endonezya'da otobüs ücretini ödemek için çöp kutusunu kullanabilirsiniz.endonezya, suroboyo sakinleri , çeşitli otobüs duraklarında özel geri dönüşüm noktalarına getirebilecekleri kullanılmış plastikle otobüs ücretlerini ödeyebiliyorlar . bu, çöplerin ayrıştırılması işlemini kolaylaştırır ve şehir sokaklarındaki kişisel araç sayısını azaltır.
Tokyo'da çöpten yapılmış adalar inşa edildi. japonya'daki çöplerin çoğu yandı ve egzoz atmosfere atılmadan önce iyice temizlendi. yanmış çöpten çıkan kül daha sonra beton ve asfalt üretmek için kullanılır. yanmayan çöp küçük parçalara ayrılır ve tokyo körfezi'nin ortasındaki adalar haline getirilerek çok kalın katmanlara yerleştirilir.
Hong kong'da yeterince taze su kaynağı bulunmamakta ve bu nedenle son 150 yıldır yakın bir bölgeden temin edilmektedir. sorunu çözmek için hong kong makamları sadece deniz suyu kullanan ayrı bir kanalizasyon sistemi inşa etti . bu, onlara çok fazla tatlı su kazandırır ve tuzlu atık suyun deniz yaşamı için daha az toksik olduğuna inanılır.
Portland'da normal su borularından bazıları elektrik üreten türbinlere sahip borularla değiştirildi.
İsviçre'de co2'yi havadan “emen” bir fabrika var.zürih'ten çok uzak olmayan bir yerde , atmosferdeki co2'yi emmek için özel filtrelere sahip bir fabrika var. gaz daha sonra sebze yetiştirmek, gazlı içecekler üretmek vb. için kullanılır. fabrika her yıl yaklaşık 900 ton co2 almayı planlıyor.
Ormanlar isveç'teki ülke topraklarının yarısından fazlasını alır ve 1 ağaç kesildiğinde, 3 yenisi ekilir. ülkede kendi ihtiyaçları ve ihracatı için büyük bir ormansızlaşma olmasına rağmen, isveç'teki orman sayısı son 100 yılda ikiye katlandı ve artmaya devam ediyor.