Mantar hem besleyici hem de sağlıklı bir tercih olarak sıklıkla tercih edilir. Mantarı hiç böreğin içine koyarak denediniz mi? Vejetaryenlerin tercih ettiği sağlıklı börek tarifini birlikte yapalım.
MALZEMELER
4-5 adet yufka
Yarım kg mantar
2 adet soğan
2 adet domates
Tuz
Karabiber
Su ve sıvı yağ
TARİF
Mantarlar yıkandıktan sonra julyen olarak doğranır ve tencerenin içine konulur.
Soğanlar yemeklik doğranarak tencereye ilave edilir.
Domatesleri soğanları kavurduktan sonra karışıma ilave edilir.
Tuz ve karabiber ilave edilerek kısık ateşte pişirilir.
Yufka düz bir yere serilerek üzerine yağlı su ya da süt sürülür.
Kare olacak şekilde katlanarak yağlı su ile ıslatılır.
Yufkaya kare şeklini verdikten sonra kenarları dikkatlice kesilir.
Her kare parçasına mantar harcı eklenir.
Bohça şeklinde kapatılır.
180 derece fırında 30 ya da 35 dakika pişirilerek servis edilir.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.