Türk mutfağından ve tüm tariflerimizden uzak ama kuzenlerin ya da teyzelerin gözdesi. Her öğün göremezsiniz, her gece yiyemezsiniz. Ama onu her gördüğünüzde mutlu hissedersiniz. Haydi gelin vejetaryen mücverin yapılış tarifine...
MÜCVER TARİFİ İÇİN MALZEMELER
.2 adet kabak
.3 adet kabak
.2 adet yumurta
.1 adet havuç
.1 demet taze soğan
.1 demet dere otu
.1 çay kaşığı karabiber
.1 çay kaşığı tuz
VEJETARYEN MÜCVERİN YAPILIŞI
1. Bol suda yıkanılan kabakları rende yardımı ile iri kısmıyla rendeleyin.
2. Mücverin sulanmaması için; rendelenmiş kabakların suyunu sıkmayı unutmayın.
3. Geniş bir kapta rendeleyin kabakları ve havuç, iki tane çırpılmış yumurta, bir demet taze soğan, bir demet dereotu, bir tatlı kaşığı tuz, karabiber, üç kahve fincanı unu koyduktan sonra hepsini birleştirin.
4. Tüm malzemeleri birbiri ile harmanladıktan sonra, macun kıvamını alana kadar spatula yardımıyla karıştırmaya devam edin.
5. Her bir mücver bir tepeleme yemek kaşığı olacak şekilde ayarlayın.
6. Kızgın yağa koyun ve altın sarısı rengini alana kadar kızartmaya devam edin.
7. Kızaran mücverlerin fazla yağını havlu kağıda süzdürdükten sonra servis tabağına alınız ve çırpılmış yoğurt ile servis ediniz. Afiyet olsun...