Özellikle evde üzüm varsa ve değerlendirmek istiyorsanız, bu kurabiyeyi yaparak üzümleri değerlendirebilirsiniz. Enfes üzüm tadıyla ağzınıza layık olan bu kurabiyeyi, tekrar tekrar yapmak isteyebilirsiniz! İşte üzüm jöleli kurabiye tarifi...
MALZEMELER
2 çorba kaşığı siyah
üzüm suyu
3 adet yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
1 çay bardağı kıyılmış badem
JÖLE
1 salkım siyah üzüm
1 çay bardağı toz şeker
1 çay kaşığı dövülmüş dalma sakızı
SERVİS
Pudra şekeri
YAPILIŞI
Önce yumurta ve pudra şekerini bir kapta güzelce çırpın, Üzüm suyu, süt, sıvı yağ, vanilya abartma tozu, un ve bademi iyice karıştırın. Hazırladığınız hamuru kek kalıplarına pay edin ve önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 35 dakika kadar pişirin. Soğuduğunda çay kaşığı yardımıyla ortalarını oyun.
Jöle için ayarladığınız malzemeleri ikiye ayırın, 10 adet kadar üzümü, toz şeker ve damla sakızı ile bir tencerede karıştırarak pişirin ve pişince tel süzgeçten geçirip jöle kıvamına gelene kadar pişirin. Jöle ılındığı zaman kalan üzümleri ikiye bölün ve ekleyip karıştırın. Jöleyi, ortaya açtığınız boşluğa pay edin. Üstüne pudra şekeri serperek pay edin. Afiyet olsun!