Bağırsak ile mide rahatsızlıklarına çok iyi gelen üzüm hoşafının tarifi merak ediliyor. Peki, üzüm hoşafı nasıl yapılır, hangi malzemeler gerekli?
Üzüm hoşafı malzemeleri
- İki su b. sarı çekirdeksiz üzüm
- Bir çay b. şeker
- Beş su b. su
Üzüm hoşafı yapılışı
Derin bir tencerenin içine su ile üzümü koyarak on ila on beş dakika arasında dinlendirin. Sonrasında üzümü süzerek tencerenize beş su bardağı şekerinizi koyun. Su kaynadığında ocağı kısarak şekerinizi ilave edin. Şekeri koyduktan sonra beş dakika daha kaynatın ve ocağı söndürün. Hoşafınızı isteğinize göre ılık veya soğuk tüketebilirsiniz.
Hoşafın yararları
- Lifli içeriğiyle bağırsaklarınızın hareketini hızlandırarak sindirimi kolaylaştırır ve kabızlığınızı giderir.
- Mide hastalıklarına birebir şifadır. Ülser gibi hastalıkların tedavisinde kullanılır.
- Böbreklerin çalışmasını sağlar.
- Kalbi iyileştirir.
- Cilde faydalıdır.
- Kanser için koruma kalkanı oluşturur.
- İçeriğindeki meyveler sayesinde vücudun ihtiyaç duyduğu vitamin ile mineralleri karşılar. Böylelikle vücudu güçlendirir.
- Zihinsel yorgunluğu alır.
- Bağışıklık sistemini güçlendirir, iştah açıcıdır.
- Astım hastalığına şifadır.
- Gribal enfeksiyon için koruma kalkanı oluşturur.