Kolluk kuvveti olarak görev yapmak isteyen pek çok kişinin yapmak istediği işlerden birisi, uzman çavuşluktur. Bu süreçte jandarma uzman erbaş veya uzman çavuş alım takvimleri ve başvuru şartları da merakla araştırılıyor. Jandarma uzman erbaş olmak isteyen pek çok kişi yapılan istihdamları da merakla takip etmektedir. Uzman erbaş olmak isteyen kişiler gerekli şartları sağlamaları halinde istihdam edilebilirler.
Jandarma uzman erbaş başvuru şartları
Jandarma uzman erbaş olarak görev yapmak isteyen kişilerin;
20-27 yaş aralığında bulunması,
Askerlik hizmetini yerine getirdiği sırada ‘Askerliğe elverişli değildir’ raporuyla terhis edilmemesi,
Sağlık yönetmeliğine uymama durumu dışında herhangi bir gerekçeyle askeri okul, Jandarma ve Sahil Güvenlik Eğitim Kurumlarından çıkarılmaması gerekmektedir.
Lise veya ön lisans mezunu adayların KPSS’den 50 veya üzeri almaları,
İlköğretim okulu mezunu adayların başvuru kılavuzunda bulunan şartlara uygun olmaları gerekir.
Jandarma uzman erbaş olmak isteyen kişilerin askerliklerini bitirme zorunluluğu yoktur. Ancak askerlik görevini yapanların başvuru tarihinden terhis oldukları tarihe kadar 5 yıl geçmemesi gerekiyor. Öte yandan, askerde jandarma uzman erbaş olmak isteyenler Birlik Komutanlıklarının düzenlediği nitelik belgesinden 80 veya üzeri bir puan almaları gerekir. Başvuru yapacakların sadece tek bir tercih hakkı vardır.
2022 uzman çavuş alımları ne zaman yapılacak?
En güncel uzman çavuş alım takvimi 20 Nisan 2022’de sona erdi. Buna göre başvuru yapan kişiler en geç bir hafta içerisinde başvuru sonuçlarını öğrenebilmektedir.
Jandarma uzman erbaş başvuruları nasıl yapılır?
Jandarma uzman erbaşlık için başvuruda bulunacak olan adayların www.jandarma.gov.tr ya da www.jsga.edu.tr adreslerine giriş yapmaları gerekir. Başvurular yalnızca web üzerinden yapılabilmektedir. Elden başvurular güncel olarak alınmıyor.
Sahil güvenlik uzman erbaş ne iş yapar?
Sahil güvenlik erbaş görevleri şu şekildedir;
Türk Arama Kurtarma Bölgesi’ndeki sorumluluk sahasında arama yapmak,
Denizlerde veya adalardaki tıbbi tahliye ile hasta nakli faaliyetlerine ilişkin kurum ve kuruluşlarla koordineli bir şekilde işlemleri yürütmek,
Deniz güvenliği kapsamında denizlerdeki hükümranlık haklarının kullanıldığı sınırlarda kontrolün sağlanması, ekonomik devriye görevlerinin yapılması gibi görev ve sorumlulukların yerine getirilmesi beklenir.