Küflenmesi ve hamur hamur olmasını istemediğiniz ununuz için senelerce muhafaza edeceğiniz yöntemleri derledik.
UNU SENELERCE SAKLAMANIN YOLU
Unu ilk olarak böcekleri veya böcek yumurtalarını yok etmek için 48 saat süresince dondurucuya koyun. Daha sonra, sıkıca hava geçirmez kapaklı cam bir kavanoza koyun. Bu, ununuzun nem emmesini önler ve böceklerin ve öteki zararlıların ona bulaşmasını engeller. Üstelik ununuzun yanında yer alan öteki gıdalardan veya ürünlerin kokularını ve lezzetlerini emmesini önleyecektir. Ununuzu güneş ışığından uzak, serin, kuru bir mekanda muhafaza edin. Un kilerde altı aya dek kalabilir. Ununuzu daha uzun zaman muhafaza etmeyi arzu ederseniz bunun yerine dondurucuya yerleştirin. Orada birkaç sene durabilir.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.