Sağlıklı yaşam destekli unsuz ve şekersiz tarifler sanıldığı gibi tatsız olmak zorunda değil. İşte glütensiz ve şekersiz beslenenler için tatlı krizini önleyecek tart tarifi:
Malzemeler:
200 gr iç badem
2 adet hurma
1 çorba kaşığı bal,
1 tatlı kaşığı tarçın
Düz bir tabağa ince bir hamur şeklinde yayıp 5-10 dakika kadar derin dondurucuda bekletin.
Kreması için:
200 gr kaju,
1 çay bardağı badem sütü,
1 çorba kaşığı bal,
1 vanilya çubuğunun içi,
2 tatlı kasığı tarçın,
Biraz hindistan cevizi yağı
Malzemeleri blender yardımıyla krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Derin dondurucudan çıkardığınız tartın üstüne bolca sürün. Ardından tekrar derin dondurucuya koyup biraz bekletin ve üzerini çilek ve sevdiğiniz meyvelerde süsleyin.
Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.