Ekmek tüketmek istemiyor ancak ekmeksiz de doymuyorsanız, tam da size göre bir unsuz ekmek tarifi mevcut.
MALZEMELER
4 yumurta
100 gram keten tohumu
100 gram kabak çekirdeği
100 gram ceviz içi ya da fındık / badem
100 gram ay çekirdeği
Yarım çay kaşığı karbonat
100 gram su
Tuz
NASIL YAPILIR?
Önce işe yumurta beyazlarını ayırarak başlayın. Ayırdığınız yumurta beyazlarını, içine bir tutam tuz ilave ederek krema kıvamına gelene dek çırpın.
Elde ettiğiniz kremaya suyu ve karbonatı yavaş yavaş katarak karıştırmaya devam edin.
Keten tohumu, ay çekirdeği, kabak çekirdeği ve cevizi güzelce öğütün. Malzemeleri isteğinize göre un kıvamına gelinceye dek ya da biraz taneli kalacak biçimde öğütebilirsiniz.
Öğüttüğünüz malzemeleri krema şekline getirdiğiniz yumurtaya katarak karıştırın.
Bir kek kalıbına pişirme kağıdı yerleştirin ve yağlayın.
Hazırladığınız ekmek hamurunu kek kalıbına boşaltın ve 180 derece fırında pişirin. Ortalama 30 dakikada ekmeğiniz pişmiş olacaktır fakat yine de siz bir kürdan desteğiyle pişip pişmediğini kontrol ederek ekmeğinizi fırından çıkarın.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.