14.04.2021-10:04 (Son Güncelleme:14.04.2021-14:12)


1

Hindistan'ın Bardhaman bölgesinde yaşayan insanlar, tanrılarını mutlu etmek için mezardan çıkardıkları insan kafatası ile caddelerde dans ediyorlar.



2

Korkunç fotoğraflarda, ibadet eden insanların renkli elbiseler giyip ibadetin bir parçası olan cadde ve sokaklarda dans ettikleri görülüyor.



3

Bengali takviminin son gününde tanrılarını daha iyi hasat ve yağmur yağdırsın diye memnun etmek için insanlar 100 yıldır bu ritüeli uyguluyorlar



4



5



6



7



8



9



10



11

Aghori Dini Ritüeli

Aghori Dini Ritüeli

Aghori, MS 14. yüzyılda genel Hindu dininden kopan dini bir kült olarak kabul edilir. Aynı zamanda, insan eti yeme pratiğiyle tanınan Hinduizm’in küçük bir mezhebi olan Ağor’un da merkezidir. Hindistan ile Nepal arasında hareket eden ve ölü yakma alanları arasında yaşayan Aghor, Hindistan’ın göçebe ‘yamyam kültü’ olarak bilinir ve şöhretleri boyutlarını çok aşmıştır.



12

Hindu mitolojisinde her şeyin “Brahman” dan çıktığına ve hiçbir kötülüğün olmadığına inanılmaktadır. Aghori takipçileri, her şeyin tanrı olduğuna ve her şeyi terk etmenin kutsallık olduğuna inanarak bu yorumu daha da ileri götürürler. Bu inanç, kendini kaba ritüellere, özellikle de yakma alanlarının yakınında kalma ve merhumun cesedini yeme uygulamaları gösterir.



13

Hindistan'da yaşayan Aghoriler'in dini ritüelleri arasında en belirgin olanları; yakılan kişilerin küllerini bedenlerine sürmek, cesetlerle cinsel ilişkiye girmek, insan kemiklerinden kolye gibi çeşitli takılar yapmak, idrar içmek hatta bunu kafatasından yaptıkları kaselerden içmek. İnsan cesetlerinin çiğ etlerini yiyerek onların tecrübelerini kazandıklarına inanıyorlar.



14

Halkın bağışları ile geçinen Aghori üyeleri yaratıcıdan gelen her şeyi kabul ettiklerini söyleyip çöplerden buldukları artık gıdalar da yiyor. Bunun dışında çok daha ilginç olanı insan dışkısını yemeleridir.



15

Aghoriler çıplak olarak dolaşıp saçlarını hiç kesmeyen bir kabiledir. Başka bir özelliği ise uyuşturucu madde kullanmalarıdır. Hiçbir Aghori esrar içmekten kaçınmaz çünkü onlar dini mantralara ve rutin olarak gerçekleştirdikleri yorucu yoga uygulamalarına konsantre olmalarına yardım edenin esrar olduğuna inanırlar. Esrar etkisi altında olmalarına rağmen her zaman ayık ve sakin görünürler. Ot ve benzeri uyuşturucu maddeler ile soğukkanlı görünümlerini kaybetmez ve dışarıya karşı tepkisiz kalabilirler.



16

Aynu Geleneği

Aynu Geleneği

Aynu kültürü M.Ö. 1200'lere kadar uzanmaktadır. Japonya'nın yerel kabilelerinden olan Aynular doğaya tapmaları nedeniyle insanlığı kutsaması için ayıları öldürme geleneği geliştirmişlerdi.



17

Ayin için mağarasında kış uykusuna yatan bir anne ayı seçiliyordu. Yavrular iki yıl boyunca bir kafeste tutuluyor ve 2 yıl dolduğunda ise dindarlıklarını göstermek adına ‘dini geleneklerine uygun bir şekilde’ vahşice katlediliyordu. Köylüler ayıyı kestikten sonra ayının kanını içip etini yiyordu.



18

Öldürülen ayının kafatası ters bir biçimde kendi derisine sarılıp bir mızrağın ucuna saplanıyordu. Anlamlı bir yere saplanan mızrağa tapılıyordu.



19

Yanomami Dini Ritüeli

Yanomami Dini Ritüeli

Venezüela ve Brezilya topraklarına yayılmış büyük bir kabile olan Yanamamö kabilesi halen eski geleneklerini koruyanlardan. Dini gelenekleri ölü bedenin hiçbir parçasının kalmamasını emrediyor.



20

Bu yüzden bir Yanamamö öldüğünde cansız bedeni yakılıp ve kemikleri kırılıyor. Artıklar aile yakınları arasında paylaşılıp tamamı yeniliyor. Bedenin hiçbir parçasının kalmaması gerektiğinden külleri barındıran küp de yok ediliyor.



21

Digambara Geleneği

Digambara Geleneği

Mantık dışı olan birbirinden ilginç dini gelenekler arasında Digambara da bulunmaktadır. Temel olarak, digamabara bir Jainizm mezhebidir. Bunun yanı sıra ‘Digambara Jain’in rahipleri kıyafet giymediği ve gökyüzünü giydirilmiş olarak kabul edildiği için böyle adlandırılmıştır. Kıdemli Digambar rahipleri, Lord Mahavira’nın uygulamasına göre kıyafet giymezler. Çünkü kendilerini çıplak olarak görmezler. Digambaras, bu uygulamanın bedenin rahatlık ve özel mülkiyet taleplerine boyun eğmeyi reddettiğine inanmaktadır. Digambara çilecileri olarak da adlandırılan bu kişilerin sadece iki eşyası vardır: Bir tavus kuşu tüyü süpürgesi ve bir su kabağı.



22

Şeytan Çıkarma

Şeytan Çıkarma

Şeytan çıkarma, şeytanları veya diğer kötü ruhsal varlıkları sahip olduklarına inanılan (kontrolünü ele aldıkları) bir kişiden veya yerden çıkarma uygulamasıdır. Uygulama oldukça eskidir ve hala birçok dinin inanç sisteminin bir parçasıdır, ancak çoğunlukla Roma Katolik ve Doğu Ortodoks Kiliselerinde görülür. Yerel piskoposun açık izni ile ve ancak akıl hastalığı olasılığını yok etmek için dikkatli bir tıbbi muayeneden sonra gerçekleşir. Ayrıca Katolik Ansiklopedisi (1908) şunu emretmiştir: “Batıl inanç, din ile karıştırılmamalıdır. Ne kadar tarihi ne kadar iç içe geçmiş olursa olsun meşru bir dini ayinle sihir kıyaslanmamalıdır.



23

Gök Cenazeleri

Gök Cenazeleri

Gök cenazeleri mantık dışı olan birbirinden ilginç dini gelenekler arasındadır. Bu ilginç ritüel, Tibet’te olan özel ve alışılmadık bir dini törendir. Uygulama, ölen kişinin vücudunu parçalara ayırmayı ve parçaları ayrıştırmak veya kuşlar tarafından tüketilmek üzere bir dağın tepesine dağıtmayı içermektedir. Tibetlilerin çoğu, insan vücudunu sembol veya bir aracı olduğunu düşünürler. Onlara göre insan vücudu yalnızca bir kap gibidir ve terk edilebilir. Dolayısıyla da uygulamanın popüler olmasının nedeni olan Budist geleneklerini takip ederler. Bu ritüel daha sonra yasaklanmıştır, ancak yine de ailenin izniyle gerçekleştirilmiştir.



24

Kaparot Geleneği

Kaparot Geleneği

Kaparot, bayram zamanında gerçekleşen geleneksel bir Yahudi dini ritüelidir. Klasik olarak, canlı bir tavuğun dirsek bıçaklarından tutulması ve kişinin başının etrafında üç kez hareket ettirilmesi, sembolik olarak kişinin günahlarının tavuğa aktarılmasıyla gerçekleştirilir. Ardından tavuk kesilir ve fakirlere bağışlanır, tercihen Yom Kippur öncesi bayramında yenir. Modern zamanlarda, Kapparos çoğunlukla Haredi topluluklarında geleneksel biçimde yapılır. 2005 Yom Kippur arifesinde, Brooklyn, NY’deki Kaparot operasyonunun bir parçası olarak yağmurlu havalarda 200’den fazla kafesli tavuk terk edilmiştir. Bu aç ve susuz kalmış tavuklardan bazıları daha sonra Amerikan Hayvanlara Zulmü Önleme Derneği tarafından kurtarılmıştır.



25

Ölü Tütsüleme

Ölü Tütsüleme

Papua Yeni Gine'de ölü erkek, kadın ve çocuklar, tütsülenmiş ringa balığı pişirme tekniğiyle aynı işleme tabi tutuluyor. İlk olarak deneyimli mumyalayıcılar kadavraların ayak, diz ve dirseklerinde vücuttaki yağın akması için kesikler açıyor ve bamboo direklerini bağırsaklarına sokarak kalan damlaları topluyor. Bu yağ, cesedin yaşayan yakınlarının ciltlerine ve saçlarına sürülüyor böylece ölünün gücünün yaşayana geçeceğine inanılıyor. Geri kalanı da aynı sebeple yemek yağı olarak kullanılıyor.



26

Sonrasında cesedin içine hava girip çürütmemesi için göz, ağız ve anüs kısımları dikilerek kapatılıyor. Ayak tabanları, avuç içleri ve dil kesiliyor ve yaşayan eşine takdim ediliyor. Vücudun kalanı ise ateş çukurunun üzerinde tütsülenerek kurutuluyor ve leşçil hayvanları uzak tutması için balçık ve toprak boyasıyla kaplanıyor.

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR