Teknolojinin gelişmesiyle birlikte tüm alışkanlıklarımız değişti. Gündelik yaşamımızın her alanına nüfuz eden teknoloji birçok alanda hayatımızı kolaylaştırdı. Peki ülkelerin e-kitap okuma oraları ne?
Teknolojinin gelişmesiyle birlikte hayatımıza giren cep telefonları ve tabletler kitap okuma alışkanlığımızı kökten değiştirmek üzere. Kitapseverler artık sadece basılı kitapları değil aynı zamanda dijital yayınları da okumaya başladı. Hatta kimi için basılı yayınlar artık tamamen değersiz hale geldi bile. E-kitap okuma oranının her geçen gün artması ve uygun fiyatlı olması, basılı yayınların maliyetinin yüksek olması kullanıcıyı dijital kitap okumaya yönlendiren başlıca etmenlerden biri.
Şu an kitapseverlerin büyük çoğunluğu e-kitapları da tercih etseler asla basılı yayınların yerini tutmadığını savunuyorlar. E-kitap okumanın en büyük avantajları şüphesiz kolay taşınabilir ve hızlı ulaşılabilir olması üstelik evde satın aldığınız kitapları barındırmak için bir kütüphane alanı oluşturmak zorunda da değilsiniz.
E-KİTAPLAR SINIRSIZ BİR HALDE İNTERNET ORTAMINDA BULUNUYOR
Bir araştırma da kullanıcıların satın alacakları kitapları öncelikle e-kitap olarak uygun fiyatlı olarak ön izleyerek okumaya karar verdikten sonra basılı halini satın aldıklarını söylüyor. E-kitapların bir başka avantajı ise basılı haline ulaşmakta problem yaşanılan kitapların sınırsız bir halde internet ortamında bulunması. Bazı ülkelerde e-kitap okuma oranı yüzde yirmi dört rakamını geçmiş olsa da ülkemizde henüz bu rakam çok düşük seviyelerde.
TÜRKİYE E-KİTAP OKUMA YARIŞINDA KAÇINCI SIRADA?
Türkiye internet kullanımında zirveyi zorlarken dijital kitap okuma alışkanlığını kazanmakta zorluk çekiyor diyebiliriz. Belki de Türkler e-kitap okumayı sevmemiştir. Biz de sizler için dünyada en fazla e-kitap okuyan ülkeleri listeledik. Bakalım Türkiye e-kitap okuma yarışında dünyada kaçıncı sırada.
İşte, ülkelerin E-kitap okuma oranlar galerimizde...