Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: "Türkiye, Siber Güvenlikte Dünyanın En Güvenli Ülkeleri Arasında"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, Sürdürülebilir Ulaştırma ve Akıllı Altyapı Sistemleri Zirvesi'nde siber güvenlik alanında Türkiye'nin geldiği noktayı değerlendirdi. Bakan Uraloğlu, her gün yaklaşık 440 büyük siber saldırıyı engellediklerini belirterek, "Türkiye, siber güvenlikte dünyadaki en güvenli ülkelerden biri" ifadesini kullandı.

21.09.2024-10:37 - (Son Güncelleme: 21.09.2024-11:41) Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: "Türkiye, Siber Güvenlikte Dünyanın En Güvenli Ülkeleri Arasında"

Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin her gün 17 milyonun üzerindeki IP adresini yerli ve milli yazılımlar ile tarayarak siber saldırılara karşı önlemler aldığını söyledi. Türkiye’nin, siber güvenlik sıralamasında dünyada ilk 10 ülke arasında yer aldığını vurgulayan Uraloğlu, "Her gün 440 civarında büyük saldırı engelliyoruz" dedi.

USOM 7/24 Hizmet Veriyor

Siber güvenlik alanında Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) bünyesinde faaliyet gösteren Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM)'un 7 gün 24 saat hizmet verdiğini belirten Uraloğlu, 7 binin üzerinde uzman ile iş birliği yapıldığını söyledi. Uraloğlu, gelişen teknoloji ile birlikte siber tehditlerin arttığını ancak bu tehditlere karşı öngörüde bulunarak önlem aldıklarını ifade etti.

Halkalı-Kapıkule Demiryolu Projesi

Bakan Uraloğlu, Tekirdağ'da katıldığı toplu açılış töreninde, Halkalı-Kapıkule Demiryolu Projesi'nin devam ettiğini belirtti. Projenin tamamlanmasıyla birlikte Halkalı-Kapıkule arasındaki yolcu seyahat süresi 4 saatten 1.5 saate düşecek. Yük taşıma süresi ise 6.5 saatten 2.5 saate indirilecek.

Siber Güvenlik Başkanlığı Kurulması Gündemde

Uraloğlu, ayrıca Türkiye'de Siber Güvenlik Başkanlığı'nın kurulmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü belirterek, bu yapının mevcut siber güvenlik altyapısını daha da güçlendireceğini söyledi. USOM'un görevine devam edeceğini belirten Uraloğlu, daha güçlü bir yapının kurulmasıyla Türkiye’nin siber tehditlere karşı daha dayanıklı hale geleceğini şu sözlerle ifade etti:

"Türkiye'nin demir yollarında uluslararası bir köprü olmasını sağlayacak Halkalı-Kapıkule Demiryolu Projesi'ne de devam ediyoruz. 44 kilometresi Tekirdağ'dan geçen projenin tamamlanmasıyla mevcut hat kapasitesini 4 kat arttıracağız. Halkalı-Kapıkule arası yolcu seyahat süresini 4 saatten 1.5 saate, yük taşıma süresini ise 6.5 saatten 2.5 saate düşüreceğiz.

Bu çalışma içinde gerekli istişareler yürütülüyor. Yani zannediyorum ki çok uzamadan kısa vadede devreye girecektir. Halihazırda ciddi bir altyapımız var. Bu altyapıyı biz korumaya devam edeceğiz ve geliştirmeye devam edeceğiz. Yani bizim bakanlığımızdaki USOM görevine kendi yetki alanında devam edecek ama bir üst çatı altında muhtemelen böyle bir daha güçlü bir yapıyı kurmuş olacağız."

YORUM YAZ..
Modal