İstediğiniz şekli verebileceğiniz tuzlu kurabiyeyi kavanozlarda saklayarak uzun süre bayatlamasını önleyebilirsiniz.
MALZEMELER
-125 gram tereyağı
-Yarım çay bardağı sıvı yağ
-1 adet yumurta
-1 yemek kaşığı şeker
-1 çay kaşığı tuz
-1 tatlı kaşığı sirke
-1 paket kabartma tozu
-3 su bardağı un
Üzeri için:
-Yumurta sarısı
-Çörek otu
-Susam
NASIL YAPILIR?
-Tuzlu kurabiye tarifinin ilkinde yumuşamış tereyağını yoğurma kabına alın.
-Un hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştırın.
-Unu karışıma eklemeden önce eleyin.
-Ardından azar azar ilave edip yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edin.
-Hazırladığınız hamuru iki yağlı kağıt arasına alın.
-Merdane ile yarım santim kalınlığında açın.
-İstediğiniz şekilli kurabiye kalıbıyla veya elinizde şekiller verin.
-Yağlı kağıt serili tepsiye kurabiyeleri dizin.
-Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpin.
-Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dakika kızarana kadar pişirin.
-Şimdiden afiyet olsun!