Aşırı sodyum tüketmek, hipertansiyon ve beraberinde kalp-damar problemlerini de getirir. peki tuz kullanımını günlük hayatta nasıl azaltabiliriz? işte tüyolar.
Sofradan tuzu kaldırın. yemeklerin tadına bakmadan tuz atma alışkanlığınızdan vazgeçmek için tuzu sofraya koymayın.
Peynir alırken dil ya da lor peyniri gibi sodyum oranı diğerlerine nispeten düşük olan peynirleri seçin. tuzlu peynirleri ise bir süre ılık suda bekleterek tuz oranını düşürebilirsiniz.
Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan zeytin, tuz oranı yüksek besinlerin başında yer alıyor. bu nedenle tuz miktarını azaltmak için tüketmeden 1 gece önceden zeytini suda ıslatıp sabaha dek bekletin.
Salçada yüksek oranda tuz bulunduğunu biliyorsunuz. bu sebeple yemeklerinizde salça yerine taze domates rendesi kullanın. salça koymak durumunda kalırsanız da yemeklerinize ekstra tuz eklemeyin.
Konserve yiyeceklerin içeriğinde yüksek oranda tuz bulunduğundan mümkün olduğunca konserve ürünleri tercih etmemeye çalışın.