Çıtır çıtır havucu yemek sizi mutlu edebilir ama bir de reçelini deneyin. Mis gibi kokusuyla kahvaltılarınızı taçlandırıyor.
Havuç Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
3 adet büyük boy havuç
3 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
2 adet kakule
2 adet çubuk tarçın
2 adet karanfil
1/2 adet limonun suyu
Havuç Reçeli Tarifinin Püf Noktası
Eğer kokusunu sevmiyorsanız içerisine karanfil ya da kakule koymayabilirsiniz. Ya da ikisinden sadece birini kullanabilirsiniz.
Havuç Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
Öncelikle bir şerbeti hazırlıyoruz. Suyu ve şekeri derince bir tencereye alın ve ara ara karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca içerisine ; çubuk tarçın, kakule ve karanfilleri ilave edin.
Koyulaşana ve şerbet kıvamını alana dek kaynattığınız bu karışıma, yıkayıp rendelediğiniz havuçları ilave edin, tencerenin altını kısın ve karıştırarak yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.
Üstüne limon suyunu da gezdirip, 2 dakika kadar daha kaynatın ve altını kapatın.
Ocaktan alın ve sıcak bir şekilde, içerisindeki baharatlarla birlikte bir kavanoza doldurun.
Ağzını sıkıca kapayıp bir kenara alın.
Reçel iyice soğuduktan sonra kapağını açın, içinden çubuk tarçınları, kakuleleri ve karanfilleri çıkartıp, kavanozun ağzını tekrar kapatın. Havuç reçeliniz hazır.Güneş görmeyen serin bir yerde saklayın.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.