Her şeyde olduğu gibi turşuda da fazla tüketim gerçekleştiği zaman yarar zarara dönüşüyor. Antioksidan yönünden zengin olan turşu birçok hastalığa karşı doğal ilaçtır fakat tüketimde aşırıya kaçılır ise bu beraberinde sağlık sorunlarına yol açar.
Turşunun mideye zararları nelerdir?
Turşunun içerdiği sodyum mide ve bağırsak çapını genişletmekte genişleyen mide ve bağırsak iştahın artmasına neden olmaktadır. Açlık hissinin artmasına yol açan bu durum kilo alımını kolaylaştırır.
Fazla tüketilen turşu mide asidinin dengesiz olmasına neden olur. Mide asidi yükseldikçe ülser ve reflü gibi hastalıklar meydana gelir. Bu durum ciddi boyutlara ulaşarak mide kanserine sebebiyet verebilir.
Vücuttaki suyu hızlı bir şekilde emen turşu, böbreklerin fonksiyonel işlevselliği bozabilir. Böbrek üstü bezlerin bozulmasıyla sıvı kaybını daha hızlı yaşar. Sık sık tuvalete çıkma ihtiyacı hisseden birey, idrar yolu enfeksiyonu, mesane ve böbrek taşı oluşumlarına daha açık hale gelir.
Meydana gelen sıvı kaybı, yalnızca böbrekleri kemikleri de olumsuz etkiler. Fazla turşu tüketimi kemik erimesine kadar yol açabilir. Bazı uzmanlar kemik ve kas sistemlerinde sıkıntı yaşayan kişilerin turşu tüketmesini tavsiye etmez.