Turşunun zararı var mı, böbreklere etkisi var mı? Turşunun zararları ve neden olduğu hastalıklar

Faydasıyla bilinen turşunun öyle bir zararı ortaya çıktı ki! Turşunun içerdiği sodyum mide ve bağırsak çapını genişletmekte böylelikle de iştahın açılmasına yol açmaktadır. Kilo almayı kolaylaştıran bu durumdan dolayı tüketilen turşu miktarına dikkat edilmesi önemlidir. Fazla turşu tüketimi reflü ve ülsere de davetiye çıkarabilir.

29.03.2022-16:30 - (Son Güncelleme: 29.03.2022-16:47)

Her şeyde olduğu gibi turşuda da fazla tüketim gerçekleştiği zaman yarar zarara dönüşüyor. Antioksidan yönünden zengin olan turşu birçok hastalığa karşı doğal ilaçtır fakat tüketimde aşırıya kaçılır ise bu beraberinde sağlık sorunlarına yol açar.

Turşunun mideye zararları nelerdir?

Turşunun içerdiği sodyum mide ve bağırsak çapını genişletmekte genişleyen mide ve bağırsak iştahın artmasına neden olmaktadır. Açlık hissinin artmasına yol açan bu durum kilo alımını kolaylaştırır. 

Fazla tüketilen turşu mide asidinin dengesiz olmasına neden olur. Mide asidi yükseldikçe ülser ve reflü gibi hastalıklar meydana gelir. Bu durum ciddi boyutlara ulaşarak mide kanserine sebebiyet verebilir. 

Turşunun mideye zararları

Vücuttaki suyu hızlı bir şekilde emen turşu, böbreklerin fonksiyonel işlevselliği bozabilir. Böbrek üstü bezlerin bozulmasıyla sıvı kaybını daha hızlı yaşar. Sık sık tuvalete çıkma ihtiyacı hisseden birey, idrar yolu enfeksiyonu, mesane ve böbrek taşı oluşumlarına daha açık hale gelir.

Meydana gelen sıvı kaybı, yalnızca böbrekleri kemikleri de olumsuz etkiler. Fazla turşu tüketimi kemik erimesine kadar yol açabilir. Bazı uzmanlar kemik ve kas sistemlerinde sıkıntı yaşayan kişilerin turşu tüketmesini tavsiye etmez.

DNC Medya
DNC Medya
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal