Turşu yapmak uğraş ister. Bu uğraşı çöpe atmamak için turşuyu iyi saklamak gerekir. Ağzını sıkıca kapamalı ve uygun bir yerde muhafaza etmelisiniz.
TURŞU NASIL SAKLANMALI?
Kapağını örttükten sonra turşunun içinde hala az miktarda hava olmuş olabilir. Turşunuzu muhafaza etmeden önce 2-3 saat süresince ters bir biçimde bekletiniz. Bu adım aralarda kalmış hava kabarcıkları tek yerde toplanacaktır. Kavanozu yeniden çevirdiğinizde de hava kapağın tam altında kalacaktır. Kavanozunu ışık görmeyen, serin ve kuru bir ortamda muhafaza etmelisiniz.
Turşunun olmasını beklediğiniz esnada arada bir suyunu kontrol etmeli ve azaldığı vakit içerisine turşu suyu takviyesi yapmalısınız. Kapağı sıkıca ve hava almayacak şekilde kapatınız.
Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.