Avrupa'da satılmakta olan Kinder marka çikolatalarda rastlanmış Salmonella adlı virüsün Türkiye'de satılan çikolatalarda da olup olmadığı merakla araştırılıyor. Peki Kinder çikolataların hepsine bakteri bulunuyor mu? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.
Kinder çikolata
Avrupa'da satılan çikolatalarda ortaya çıkmasının ardından Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü konuya ilişkin çalışma başlattı. Kinder ürünlerde Salmonella analizinin yapılması zorunlu hale getirildi. Geride bıraktığımız günlerde Avrupa ve İngiltere'de satılmakta olan çikolatalarda Salmonella virüsü çıktı ve çikolatalar toplatıldı.
Bu gelişmelerin ardından Türkiye'de de çalışmalar başlatıldı ve ithal edilen Kinder marka ürünlerde virüs analizi yapılması zorunlu kılındı. 44 ile gönderilmiş konuya ilişkin yazıda şunlar belirtildi; "Avrupa Birliği Gıda ve Yemde Hızlı Alarm Bildirimi ve INFOSAN tarafından verilen bilgilere göre dünya genelinde Salmonella Typhimurium salgını yaşanıyor ve salgın kaynağının Kinder marka çikolara olduğu biliniyor. Yurt dışında çikolataların toplatıldığına dair ülkemiz bilgilendirildi. Tüm riske karşı tüm gerekli kontrollerin yapılması gerektiği tarafınıza iletilmektedir." Aynı zamanda salgının Türkiye'ye sıçramaması amacıyla ikinci bir emre kadar tüm Kinder markalı çikolatalara %100 Salmonella analizi yapılması gerektiği konusunda karar kılınmıştır.