Danıştay'ın 1934 yılında alınan bakanlar kurulu kararını iptal edilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayıyla Ayasofya aslına rücu etti ve yeniden cami oldu.
Türkiye ve İslam alemi kararı sevinçle karşılarken bugün 86 yıl sonra ilk kez cuma namazı kılındı.
Coronavirüs önlemleri kapsamında belli bir kapasiteyi aşmayacak şekilde saflar tutuldu ve dualar edildi. Kılınan namazın en çarpıcı noktası ise Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın hutbeye kılıçla çıkması oldu.
Türkiye, son yüzyılın en önemli anlarını yaşarken CHP'nin gündemi bambaşkaydı. 24 Temmuz'da imzalanan tarihin en tartışmalı barış anlaşması: Lozan
CHP'LİLER HEYKELLERİN VE ANITLARIN ÖNÜNDE SAF TUTTU
Tarihin dönüm noktalarından biri yaşanırken CHP, Lozan Barış Anlaşması'nı anmak için yurdun çeşitli yerlerinde organizasyonlar düzenledi.
Atatürk heykelleri ve diğer anıtların önünü dolduran CHP'liler 97 sene önce bugün imzalanan Lozan Anlaşması'nı andı.
LOZAN ANLAŞMASI'NDA NELER KAYBEDİLDİ?
CHP Lozan'ı kutsayıp anma törenleri düzenleyedursun, Türkiye, İnönü öncülüğünde imzalanan Lozan Anlaşması'ndan büyük kayıplarla ayrılmıştır.
İşte Lozan'da kaybettiğimiz bazı şeyler...
-Lozan'da savaşta kazanmamıza rağmen toprak kaybettik.
-İngiltere'ye parası peşin verilmiş ama alınamamış gemilerimizi bıraktık.
-Osmanlı'nın borçlarını üstlendik. Hatta Osmanlı'dan kalma son borcu Turgut Özal ödemiştir. Ama başka ülkelerin bize olan borcunu sildik.
-Azınlık meselesi karşı tarafın istediği gibi karara bağlandı. Yunanistan’daki Türkler azınlık, Türkiye’deki Yunanlılar ise vatandaş kabul edildi.
-Yunanistan sınırımız hariç hiçbir ülke ile sınırımız belirlenemedi. Yunanistan sınırı da Yunan tarafının istediği gibi oldu.
- Boğazlar meselesi Sevr Antlaşmasındaki maddenin aynısı şeklinde kabul edildi.