İsmini, şekil vermek için kullanılan fincandan alan bu enfes tatlı, çoğunlukla vanilya aromalı olarak yapılr ve kahvelerin yanında enfes olur.
FİNCAN TATLISI TARİFİ:
MALZEMELER
1 litre süt
2 kahve fincanı un
1 yemek kaşığı margarin
2,5 kahve fincanı toz şeker
1 paket vanilin
1 su bardağı hindistan cevizi rendesi
Üzeri için;
6 adet çilek
YAPILIŞI
Bir tencereye süt, un ve şekeri koyup çırpma teli yardımıyla karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirin.
Muhallebi koyu kıvam alıp göz göz fokurdamaya başladığında margarin ve vanilini ilave edin ve tekrar karıştırın.
Pişen muhallebiyi ocaktan indirip, kahve fincanına 2 parmak boşluk bırakacak biçimde, kepçe yardımıyla muhallebiyi dökün.
Fincandaki muhallebileri önce oda sıcaklığına getirip sonra buzdolabında en az 4 saat soğuması için bırakın.
Soğuyan muhallebileri fincandan yavaşça çıkartın ve Hindistan cevizine bulayın.
Son olarak isteğinize göre değişebilen meyvelerle süsleyip servis edebilirsiniz..
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.