Türk kahvesi ve Tarçın: Birlikten güç doğar
Kahve ve tarçın ayrı ayrı değerlendirildiğinde bile antioksidan bakımından oldukça zenginken, birlikte tüketildiğinde adeta antioksidan deposuna dönüyor.
Kan şekerini dengeler
Tarçın, kan şekerini düzenler aynı zamanda kan şekerinin ani dengelenmesinin önüne geçer.
Vücuttaki iltihabı azaltır
Tarçın, vücuttaki iltihabı giderici özelliğe sahiptir. Anti-inflamatuar etki gösterir.
Tarçınlı Türk kahvesi metabolizmayı hızlandırır
Tarçın, metabolizmayı hızlandırması nedeniyle kilo verme sürecinde büyük kolaylık sağlıyor. Sabahları aç karna içilen tarçınlı Türk kahvesi, bir haftada vücutta depolanan yağların yakımını hızlandırır. Fazla kiloyu vücuttan uzaklaştırır.
Kalbe fayda sağlıyor
Tarçın ve kahve içerisinde bulunan besin değerleri, kalp sağlığını doğrudan olumlu bir şekilde etkiler.
Bakterilere elveda
Tarçın, anti-mikrobiyal özelliklere sahiptir ve bazı bakteri ve mantar türleriyle savaşabilir.
Beyin fonksiyonlarını sağlıklı çalıştırır
Kahvede bulunan kafein, konsantrasyonu artırır aynı zamanda tarçınla birleştiğinde beyin fonksiyonlarının daha sağlıklı işlemesini sağlar.
Stresi azaltır
Tarçın, stresle başa çıkmaya yardımcı olur ve kahve de zihinsel uyanıklığı artırarak stresi azaltabilir.
Bağışıklık sistemini güçlendir
Kahve ve tarçın, bağışıklık sistemini güçlendirebilecek vitamin, mineral ve antioksidanlar içerir.