MasterChef Türkiye programının son bölümünde yarışmacılardan topik yapmaları istendi. Bunun üzerine birçok kişi ‘Topik nedir?’, ‘Topik nasıl yapılır?’, ‘Topik için gerekli malzemeler nelerdir?’ diye araştırmaya başladı. Bizde sizin için topik tarifini derledik. İşte topik tarifi…
MALZEMELER
- 1 su bardağı nohut (geceden ılık su ve tuzla ıslatılacak)
- 2 orta boy patates (haşlanmış)
- 1 su bardağı tahin
- 5 orta boy kuru soğan( piyazlık doğranmış)
- 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
- 1 çorba kaşığı kuş üzümü
- 2 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı yeni bahar
NASIL YAPILIR?
Öncelikle soğanları ince ince doğrayıp zeytinyağı gezdirdiğiniz bir tavaya alın ve tuz ile şeker ekleyerek soğanların rengi dönünceye kadar kavurun. Daha sonra üzerine kuş üzümünü ve fıstığı ekleyerek 1-2 dakika çevirin. Üzerine 1 bardak su ilave edip kapağını kapatın ve haşlanmaya bırakın. Haşlandıktan sonra üzerine yarım su bardağı tahin ekleyerek ocaktan alın.
Hamuru için; nohutların kabuklarını çıkarıp haşlanmış patatesleri de ekleyip püre haline getirin. Üzerine yarım su bardağı tahini tuzu ekleyip hamur haline getirin ve 5-6 parçaya ayırın. Streç filmi iki kat yapıp parçalara ayırılan hamuru tek tek avuç içi kadar açıp içerisine soğan harcını koyun. Streç yardımıyla top şeklini verin. İsteğe göre üzerine limon suyu ve tarçın ekleyip servis edin. İşte bu kadar, afiyet olsun...