Yılbaşlarında ya da çocuklar için kurabiye yapıldığında bu kurabiye tercih edilebilir. Üstelik bu kurabiyeler ile kaliteli aile zamanı da geçirilebilir.
MALZEMELER
125 g tereyağı
Yarım su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı pekmez
1 adet yumurta
Yarım kabartma tozu
300 g un
1 tatlı kaşığı tarçın
Arzuya göre ince çekilmiş ceviz veya fındık
Renkli süsleme glazürleri
HAZIRLANIŞI
Tereyağı ve şekeri güzelce çırpın. Daha sonra yumurta, pekmez ve öteki malzemeleri ekleyerek kısa bir zaman daha çırpın. Azar azar unu ekleyerek hafif ele yapışan bir hamur oluncaya dek yoğurun. Hamuru streç filme sararak, yarım saat buzdolabında bekletin.
Beklemiş hamuru tezgah üstünde yaklaşık 1mm kalınlığında açarak mini yuvarlak kalıpla daireler bölün. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye 2’şer cm aralıklarla sıralayın ve daha önceden ısıtılmış 175 derece fırında ortalama 15-20 dakika kadar pişirin. Fırından kaldırıp tel ızgara üstünde soğutun. Soğuyan kurabiyelerin üstünü renkli glazürler ile rakamlar yazın ve soğuduktan sonra servis edin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.