TOGG Logosu Anlamı Nedir?

TOGG logosu en sonunda yayınlandı. İlk yerli Türk arabası olacak olan TOGG, yeni logosuyla iki kıtayı birleştiriyor.

18.12.2021-15:19 - (Son Güncelleme: 21.12.2021-13:43)

İlk yerli otomobil TOGG logosunu en sonunda tanıttı. TOGG’un Twitter hesabından paylaştığı videoyla birlikte TOGG’un gerçek logosu belli oldu. Bu zamana kadar TOGG yazılı bir logoyu kullanmaktaydı. Uzunca düşünülüp tasarlanan logo, Türk kültürünü ve iki medeniyete köprü olmayı ifade ediyor.

LOGO TANITILDI

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu logo tasarımını en sonunda tamamlamıştır. Doğu ile batının buluşma noktası olan Türkiye’nin yerli aracı TOGG, 2022 yılında seri üretime geçilip satılmaya başlanacak. Üretim Gebze’de yapılacak. 

LOGONUN ANLAMI

TOGG’un logo tanıtım videosunda görüldüğü üzere logo direkt olarak şimdinin ve geleceğin teknolojisi yazılım ve kod yazma temalıdır. “< >” kod yazmanın temelidir. Bu işaretler yoluyla kod yazılır. <Akılkalp> <İnsanteknoloji> <Doğubatı> <BirlikÇokluk> <BilimSanat> isimlerini kullanan reklam videosu, yazılım ile araba teknolojisini birleştiriyor. Hem batıyı hem de doğuyu sahiplenen TOGG, iki medeniyetin buluşma noktası olma hedefindedir. 


Aynı zamanda Türk kültürü hakkında da söyleyecekleri bulunmaktadır. Uzun zamandır turkuaz rengi resmi devlet törenlerinde daha çok kullanılmaktadır. Türk rengi olarak bilinen bu renk, markanın ana rengi olarak yer almaktadır.

İKİ KITAYI BULUŞTURAN ÜLKE

Türkiye iki kıta üzerinde yatmaktadır. Aynı zamanda iki kıtayı buluşturan üç köprüye sahiptir. İlki, 1973 yılında Boğaziçi Köprüsü adında açılmıştır. Açıldığı zaman birçok yabancı basının ilgisini çekmişti. Yapıldığı zaman dünyanın en uzun dördüncü asma köprüsü konumundaydı. Açılışı dönemin cumhurbaşkanı Fahri Korutürk yapmıştır. 

Leonardo Da Vinci’nin 1503 yılında Osmanlı padişahı 2. Bayezid’e mektupla başvurarak Haliç üzerinde bir köprü yapmayı, köprüyü isterse Anadolu’ya kadar uzatmayı önermişti. Tasarım gerçekleşmedi. 500 yıl sonra tasarısı Oslo’da gerçekleştirildi.

TURKUAZ RENGİ

Türk mavisi anlamına gelmektedir. Yeşile çalan açık mavi renktir. Turkuaz kelimesi, Türkiye’nin Akdeniz sahillerinin renginden esinlenerek türetilmiştir. Fransızca Türk kelimesinin söylenişinden türetilmiştir. Aynı zamanda isminin turkuaz taşından geldiği de bilinmektedir. Sakinleştirici bir taştır. Osmanlı döneminde en çok İznik çinilerinde kullanılmıştır. Osmanlı sarayları ve camilerinde turkuaz çiniler her zaman yer almıştır. Turkuaz ismi ilk olarak 1573 yılında kaydedilmiştir. Türkiye’nin ticaret yolu üzerinde olması, bu ismi almasına neden olmuştur.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal