Susamın yararlı olduğu yüzyıllardır biliniyor ve geleneksel tıpta kullanılmış. sağlık açısından yararlanabilmek için günde bir avuç susam yemek gerekiyor. susamın insan sağlığına faydalarını sizin için derledik.
İyi bir lif kaynağıdır.
3 yemek kaşığı (30 gram) susam 3,5 gram lif içerir.
Kolesterolü ve trigliseridleri düşürebilir.
susamın içerdiği lignan ve fitosterol bileşiklerinin kolesterolü ve trigliseridleri düşürdüğünü gösteren çalışmalar var.
besleyici bir bitkisel protein kaynağıdır.
3 yemek kaşığı (30 gram) susamda 5 gram protein bulunur.
Kan basıncını (tansiyon) düşürebilir.
susamdaki magnezyumun tansiyon düşürücü etkisi vardır. içerdiği lignan, e vitamini ve diğer antioksidanlar damarlarda plak oluşmasını önleyerek tansiyonun düşmesine katkıda bulunur.
kemik sağlığını destekler.
susam, özellikle kabuklu hali, kemik sağlığını destekleyen kalsiyum, magnezyum, manganez, ve çinko açısından zengindir.