Köy tereyağı bildiğimiz gibi yoğurttan çıkartılır. Süt sağıldıktan sonra mayalanır ve bekletilir. Bu yöntemle yapılan tereyağı kaliteli olur.
PARÇALARA AYRILARAK ERİYORSA
Tereyağının taze olup olmadığını anlamanın iyi yolu küçük bir parça almak ve sıcak suya atmak. Sıcak suya atılan tereyağı eğer tek parçada eriyorsa tazedir.
ERİYİNCE ŞEKLİ BOZULUYORSA
Gerçek tereyağını, mutfağınızda oda sıcaklığında tuttuğunuzda asla tamamıyla erimez sadece yumuşar. Ne kadar yumuşarsa yumuşasın şekli de bozulmaz. Aksi takdirde seyrederse gerçek bir tereyağı değildir. Tereyağlarının hakiki olup olmadığını renginden anlayamazsınız. Çünkü beyazı da vardır sarısı da. Tereyağının rengini oluşturan şey yağ yapımında kullanılan hayvanın sütüyle alakalıdır.
TAVADA ERİTTİĞİNİZDE BALONCUK OLUYORSA
Tereyağını tavada erittiğiniz zaman baloncuk olmaz ve köpürmezse bu gerçek ve doğal bir tereyağı değildir. Bu sebeple baloncuk olmazsa ve köpürmezse tereyağınızın hakiki olmadığını bilmelisiniz.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.