Cep telefonu, ilginç bilgiler, faydalı bilgiler, cep telefonlarının özellikleri fotoğrafları galerimizde.
Telefonun bu özelliğini hiç kimse bilmiyor
Telefonunuzun muhtemelen daha önce duymadığınız bir özelliği daha ortaya çıktı.
Dizüstü bilgisayarlarda bulunan bu küçük deliğin ne işe yaradığını biliyor musunuz? çoğu kişi bunun önemsiz bir ayrıntı olduğunu düşünüyor olabilir. ancak bu minik delik, bilgisayarınızı korumanızı sağlamak için yapılan bir ayrıntı...
Dikiz aynasındaki bu küçük düğmenin ne olduğunu biliyor musunuz?genellikle pek çok cisim asılan bu küçük yer işlevi aslında çok farklı...
Aynanızın arka tarafındaki göz alması engelleyicisini aktive ediyor. gözünüzü rahatsız eden ışık, başka yere yansıtılır.
İlk cep telefonunu 1973’te motorola firmasında geliştirmiştir. modeli motorola dyna-tac’dir. gsm tarihçesi 1973 yılında ilk cep telefonunun mucidi olan martin cooper, gsm teknolojisinde pek çok yenilik bekliyor. ilk cep telefonunu 30 yıl önce üreten martin cooper bugün 70 li yaşlarda.
Uzun süredir telefonlarda bir özellik var ki pek çok kişinin bundan haberi bile yok! telefonunuzu yüz üstü çevirip masaya koyduğunuzda bu özellik devredeyken ne oluyor biliyor musunuz?
Uzun süredir telefonlarda bir özellik var ki pek çok kişinin bundan haberi bile yok! iki telefonu birbirine tokuşturursanız ne oluyor biliyor musunuz?
Android beam özelliği sayesinde ne isterseniz aynı bilim kurgu filmlerindeki gibi paylaşabiliyorsunuz! paylaşacağınız dosya ekrandayken, iki nfc'si açık olan cihazı sırt sırta birbirine tokuşturup, gönder tuşuna basın...
Samsung telefon kullanıyorsanız, gelen bir çağrıyı elinizi telefonun üstünden geçirerek susturabiliyorsunuz, ya da screenshot alabiliyorsunuz. telefonu ters çevirmek de yeterli! tek yapmanız gereken palm motion'un açık olduğuna emin olmak. settings > my device > motions and gestures > palm motion menüsünden aktif hale getirebilirsiniz.
Klavye ile 10 parmak yazı yazarken f ve j harfleri işaret parmakların durduğu yerlerdir.
Çıkıntılar sayesinde klavyeye bakmadan hangi harfler üzerinde durduğunuzu bulabilirsiniz.
Uçaklardaki bu siyah üçgenin ne anlama geldiğini biliyor musunuz?
Uçağın içerisinden kanadının en iyi bir biçimde gözlemlendiği yeri belirtiyor. bu hizaya denk gelen pencereden bakarak, kanatta herhangi bir problem olup olmadığını görebilirsiniz.
Uçak camlarındaki delikler uçak camlarında gördüğümüz minik deliklerin iki sebebi var. biri, hava basıncını dengelemek. zira uçak havalandığında uçağın içinde ve dışında büyük bir basınç farkı oluşuyor. bu küçük delik sayesinde o fark dengeleniyor. minik deliğin diğer işlevi de camın buğulanmasını engellemek.
Benzin göstergesindeki ok işaretine bakarak araçtan inmeden arabanın yakıt depo kapağının ne tarafta olduğunu anlayabilirsiniz. böylece benzin istasyonuna girerken nasıl park edeceğinizi bilirsiniz.