Bu sene de bir dönemin sonuna gelinmesiyle beraber tek ders sınavları için araştırmalar başladı. Tek ders sınavı hakkında merak edilenler araştırılırken kimlerin gireceği de merak konusu oldu. Tek ders sınavı nedir? Tek ders sınavı nasıl olur? Tek ders sınavından geçme notu kaçtır?
Tek ders sınavı nedir?
Üniversitelerde gerçekleşen tek ders sınavı dönem sonunda mezun olunmasına engel ders için gerçekleşir. Mezun olunmasına yakın tek dersin önünüze engel olmasında güz ve bahar yarı yılları sonunda belirlenen fakülteler için belirlenen tarihlerde gerçekleşir.
Tek ders sınavına kimler girebilir?
Okulu bitmesine engel olunan 1 dersten kalma durumunda öğrenciler için tek ders sınavı okulu bitirmek için 2 ortalamayı bulunması için gerçekleşir. Şartlı geçilmiş DD ve DC dersleri olan için tek ders sınavı gerçekleşir. Daha önceden hiç alınıp devam edilmemiş bir dersten tek ders sınavına girilemez. Bu sınavda öğrenci öğrenim gördüğü yarıyılların herhangi birindeki GR, FF, DD, DC,…,BA notlu herhangi bir dersi seçebilir. Tek ders sınav hakkı sadece bir kez kullanılabilir.
Tek ders sınavı nasıl yapılır?
Tek ders sınavı dönem içinde gerçekleşen dersler gibi düzen üzerinden tamamlanır. Final ya da vize sınavı test olarak yapılıyorsa tek ders sınavı da tek ders olarak yapılır. Sözlü olarak uygulanırsa ise yine aynı şekilde devam eder. Tek ders sınavı puanı için önceden yapılan vize ve final etkili olmamaktadır.
Tek ders sınavı başvurusu nasıl, nereden yapılır?
Okullar tarafından açıklanan tek ders sınav tarihleri üzerinden başvuru dilekçesi verilerek müracaat etmek gerekir. Dilekçe içerisinde girilecek olan dersin de bildirilmesi gerekir.
Tek ders sınavında geçme notu nedir, kaç almak gerekir?
Tek ders sınavlarından alınan puan dönem notu olarak kabul görmektedir. Tek ders sınavına girildiği takdirde vize ve final sonunda hesaplanan başarı notu terine geçmektedir. O dersten geçip geçilmediği ise sınavdan alınan not ile belirlenecektir. Tek ders sınavına girilen dersin dönem içinde ki geçme notu 70'in üzerinde olması gerekir.