Taze fasulye kolay bir yemek değildir. Taze fasulyenin pişirme süresini ayarlamak önemli bir durumdur. Taze fasulye pişirirken dikkat etmeniz gereken püf noktaları sizler için derledik.
TAZE FASULYE PİŞİRMENİN PÜF NOKTALARI
- Öncelikle aldığınız taze fasulye kaliteli olmalıdır. Kalitesi ne kadar iyi olursa fasulyenin tadı o kadar lezzetli olacaktır.
- Fasulyeyi düdüklü tencerede pişirirseniz en fazla 30 dakika kadar pişirin aksi takdirde fasulyeniz dağılacaktır.
- Fasulyelerin kılçıklarını ayırın. Dilerseniz en taze olan fasulyelerden seçin.
- Taze fasulye pişerken içerisine şeker atın.
- Taze fasulyenin soğanını, salçasını ve domatesini iyice kavurun. Ayrıca domates seçimini yaparken sulu olanları tercih edin.
- Domateslerin suyunu rendeleyerek çıkarabilirsiniz.
- Fasulyeyi çok fazla karıştırmadan pişirmeye özen gösterin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.