Anne eli değen yemeklerin tafı ne hafızalardan ne de damaklardan kaybolur. İşte o tariflerden biri de tavuk suyuna çorba tarifi. Hazırlarken kolay yerken lezzetli bu tarifi denemek ister misiniz? İşte malzemeleri
TAVUK SUYUNA ÇORBA
Malzemeler; 1 adet tavuk göğsü, 1 adet tavuk budu, 1 adet kuru soğan, 1 tatlı kaşığı tuz, 6 su bardağı su, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı un, 1 çay bardağı tel şehriye, 1/2 çay kaşığı karabiber.
Yapılış aşaması; 1'er adet tavuk göğsünü ve budu, 1 iri doğranmış kuru soğan ve 1 tatlı kaşığı tuz ile beraber tencereye boşaltın. Üzerine 6 su bardağı suyu da ilave edin ve orta ateşte 30 dakika süre ile kaynatın. Pişen tavuk etlerini servis tabağına koyun ve soğuyunca kemiklerini ayıklayıp tavuk etlerini güzelce didikleyin.
Çorbayı yapacağınız tencerede 1 yemek kaşığı tereyağını eritin. 1 yemek kaşığı unu, kokusu çıkana, renk alana dek kavurun. Üzerine tavuk suyunu yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak ilave edin, kapağını kapatarak kaynamaya bırakın. Kaynayınca 1 çay bardağı tel şehriye, haşlayp didiklediğiniz tavuk eti ve 1 çay kaşığı karabiberi de katın ve çorbayı böyle 10 dakika kaynattıktan sonra içebilirsiniz.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.