Bu kış aylarında çok sık yakalandığımız enfeksiyonlara karşı tavuk suyunda çorba yapmaya ne dersiniz? İşte hastalıklardan koruyacak tavuk çorbası...
Gerekli malzemeler:
- Bir çorba kaşığı zeytinyağı
- Bir soğan (ince doğranmış)
- İki kereviz sapı (dilimlenmiş)
- İki orta boy havuç (soyulmuş ve iri dilimlenmiş)
- Bir tatlı kaşığı kaya tuzu ile yeni haşlanmış ve süzülmüş 8 bardak tavuk suyu
- Yarım su bardağı tel şehriye
- İki su bardağı didilmiş tavuk göğüs eti
Yapılışı:
- Tencereyi orta ısıda ısıtın ve kızgın hale gelince, yavaşça zeytinyağı ekleyin
- Soğan, kereviz sapı ve havucu ekleyip yumuşayıncaya kadar çevirin
- Tavuk suyunu ekleyip, yüksek ısıda bir taşım kaynatın
- Tel şehriyeyi ekleyip 20 dakika kaynatın
- Didilmiş tavuk etlerini katın ve üç dakika daha kaynatın
- İndirdikten sonra çorba kasesine alıp, üzerine maydanoz, karabiber ve limon ekleyin.
Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.