Hastayken çocuklara içirebileceğiniz ve yediden yetmişe herkesin sevdiği bu çorbanın tarifini sizin için paylaştık.
MALZEMELER
1 tane tavuk göğsü
1 tane tavuk budu
6 su bardağı su
1 tane kuru soğan (isteğe bağlı)
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım limon
NASIL YAPILIR?
Soğanı soyup çok su ile acılığının gitmesini sağlayın. Soğanı oldukça küçük olmayan parçalara ayırarak tencereye koyunuz. Güzelce yıkanmış tavuk göğsü ve tavuk budunu da tencereye katınız. Arzu ederseniz tavukları da birkaç parçaya ayırabilirsiniz. Suyu da katarak tencereyi ocağa koyun. Tavuklar pişene dek kaynatın (30-35 dakika) Pişen tavukları bir tabağa koyarak soğumasını dinleyin. Etler soğuyunca kemikleri ayıklayıp, tavukları küçük küçük bölümler haline getirin.
Öteki bir tavada tereyağı ile unu kavurun. Unun çiğ kokusu gittikten sonra tavuk suyu ile birleştirin. Topaklanmaması için güzelce ve hemen karıştırın. Üstüne tuz ve karabiberi katarak tavuk suyunu blenderdan geçirin. Netice olarak tavuk suyunun pürüzsüz bir kıvama varması gerekiyor. Kıvamını tutturduğumuz tavuk suyuna küçük bölümler durumunda didiklediğimiz tavuk etlerini de katınız. Tavuk suyu çorbasını 10 dakika son durumuyla kaynatıyoruz. Sıcak çorbanın üstüne limon ve pul biber katarak servis edebilirsiniz.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.