Pasta, kek ve daha birçok lezzetli tatlılarınızda kullanabileceğiniz sadece 10 dakikadan daha az sürede ocakta kısık ateşte, sonrasında temiz tülbent üzerinde süzgeçe alıp buzdolabında bir gün bekleterek kullanıma hazır hale bu peyniri tüm tatlı alternatiflerinizde kullanabilirsiniz.
Malzemeler
- 3 kutu krema, 600 ml
- 1,5 yemek kaşığı limon suyu
Mascarpone Peyniri Hazırlanışı:
İlk olarak kremayı sos tenceresine alın, kısık ateşte 80 derece sıcaklığa gelene kadar ısıtın. Kaynatmamaya dikkat edin. 3 dakika aynı ısıda kalması gerekir. Ardından limon suyunu ekleyerek 3 dakika daha çok kısık ateşte 80 dereceyi geçmeyecek gibi ocakta bekletin. Birkaç kat temiz tülbenti tel süzgeçe yerleştirip kremayı üzerine akıtın. Sonra üzerine bir streç film ile kaplayarak buzdolabında bir gece bekletin. Süzülen peyniri tülbentin üzerinden sıyırarak temiz cam bir kaba alın. Kapağı kapalı olarak 2-3 gün buzdolabında saklayarak kullanabilirsiniz.