Hem yiyecek hem içeceklerde kullanabildiğimiz bir baharat olan tarçın, yüksek besin değerli bir antioksidandır. Anti-inflamatuar özelliğiyle iflamasyona karşı savaşır. Kolesterolü düşürür, kalp krizi, felç ve yüksek tansiyon gibi hastalıkların riskini düşürür.
Tarçının, şekeri yakan hormon olan insülinin üzerindeki etkisinden ötürü, şekere olan eğilimi azaltır. Bu yüzden tükettiğiniz meyvelerin, sütün veya yoğurdun üzerine tarçın dökebilirsiniz. Tarçınlı ılık süt veya tarçın dökülmüş ananas, elma parçaları ara öğünler için bir başka alternatif olabilir. Bu şekilde tatlı krizlerinizi de bastırmış olursunuz.
Tarçının Diğer Faydaları:
- Parkinson ve Alzheimer'ı önler.
- Güçlü bir Antioksidan deposudur.
- Anne sütünü arttırır.
- Yağ yakmamıza yardımcı olduğundan, kilo vermemize yardımcı olur.
- Şeker hastalarının kan şekerinin düşmesinde etkilidir.
- Bakterileri öldürür.
- Adet sancılarını hafiftletir.
- Ciltteki tahriş ve enfeksiyonların iyileşmesini hızlandırır.
- Kolesterolü düzenler.
- Diş etlerinde oluşan bakterileri öldürür ve ağız kokusunu gidermek içinde kullanılabilir.
- Unutkanlığa iyi gelir, hafızayı kuvvetlendirir.
- Bağırsak ve mide rahatsızlıkları için birebirdir.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.