Mersin'deki yerin 20 metre altında olan Taşkuyu Mağarasını görenler etkisinden çıkamadı. Birbirine bağlı mağarada, nadir görülen mağara incileri bulunuyor.
Tarsus Belediyesi Kent Daire ve Tanıtım Müdürü Nadir Durgun, Taşkuyu Mağarası'nın Miyosen Çağı'na kadar giden bir mağara olduğunu ve yağmur sularının kalkerli taşlar arasındaki çatlaklardan akmasıyla oluştuğunu bildirdi.
Mersin'in Tarsus ilçesindeki Taşkuyu Mağarası, 2006 senesinde tesadüfen keşfedildi. 2012 yılında Tarsus Belediyesi ve Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından restore edilerek turizme kazandırıldı.
MAĞARA BİRBİRİNE BAĞLI 7 GALERİDEN OLUŞUYOR
Taşkuyu Mağarası, 7 farklı galeriden oluşuyor. Bu galeriler içerisinde pek çok sarkıt, dikit, aykırı oluşumlar, mağara incileri, perde oluşumlar görmek mümkün. Mağara, damlataşları, sarkıtları, dikitleri, sütunları ve travertenleri ile adeta görenleri büyülüyor.
DİĞER MAĞARALARDAN FARKI
Mağarayı diğerler mağaralardan farklı tutan özelliği, nadir rastlanan aykırı oluşumların ve mağara incilerinin bulunması. Mağaranın büyük bir bölümü yoğun damlataş oluşumları ile kaplı. Duvarlarında perde ve duvar damlataşları, tabanda ise örtü damlataşları bulunuyor. Mağarada damlataş havuzları da yer alıyor.