Taş kadayıf tarifi ile farklı bir şerbetli tatlı yapabilirsiniz. Yapacağınız bu tatlıya bayılacaksınız! Taş kadayıf tarifi tüm detaylarıyla...
MALZEMELER
Şerbeti İçin
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
1 dilim limon
Hamuru İçin
1 su bardağı ılık süt
1.5 su bardağı ılık su
Yarım paket yaş maya (22 gram)
1 tatlı kaşığı toz şeker
Aldığı kadar (yaklaşık 2 su bardağı) un
1 çay bardağı irmik
1 çay kaşığı tuz
İç Malzeme
1 su bardağı dövülmüş ceviz
Kızartmak İçin
Ayçiçeği yağı
YAPILIŞI
Önce ayarladığınız şerbet malzemesini tencereye alın ve erimesini için karıştırın ve sonra kaynatmaya başlayıp ocağı kısıkta bırakın. 10-12 dakika kadar kaynattığınız şerbeti ocaktan alarak soğuması için bekletin. Hamur için ayarladığınız süt ve suyu yoğurma kabına koyup karıştırın. İçine maya ve toz şekeri ekleyip karıştırmaya devam edin. Sonra üzerini kapatıp 10 dakika aktifleşmesi için bekleyin. Maya köpürünce kalan malzemeyi de ilave edip mikserin en düşük ayarında 3-4 dakika kadar çırparak krep hamuru gibi bir hamur elde etmelisiniz. Elde ettiğiniz hamur kabının üzerini örtüp 15 dakika kadar mayalanması için dinlendirin. Krep tavasını çok az yağlayarak ocağa koyun ve hamur karışımından birer kepçe alarak pancake yapılışı gibi tavaya yuvarlak bir biçimde yayın. Sadece tek tarafını üstü göz göz olana kadar pişirip spatula ile tavadan alarak bir kağıt havlunun üstüne koyun. Hamur harcı bitinceye kadar işlemi uygulamaya devam edin. Pişirdiğiniz hamurların içlerine hazırladığınız dövülmüş harçları birer tatlı kaşığı olarak ilave edin. Yarım ay görüntüsünde olacak biçimde ikiye katlayıp kenarlarını iyice kapatmalısınız. Ardından ayçiçeği yağınıbir tavada kızdırıp taş kadayıfların her iki tarafını da çevirerek kızartmalısınız. Kevgir aracılığıyla yağdan alın ve soğuttuğunuz şerbetin içine koyun. 1-2 dakika şerbetin içinde bekletin ve hazırladığınız servis tabağına yerleştirin. Dilerseniz ılıklaşan hamuru dondurma ve ufalanmış Antep fıstığı ile beraber servis edin. Afiyet olsun!