Pastaya benzeyen ancak baklava tadı alacağınız diğer bayramlardan farklı olarak yapabileceğiniz ve misafirinizi şaşırtacağınız bu tatlıya hazır olun.
MALZEMELER
KREP İÇİN
2 yumurta
2 su bardağı süt
3 su bardağı su
3 yemek kaşığı yoğurt
2 su bardağı un
1 çay kaşığı karbonat
ŞERBETİ İÇİN
3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
Birkaç damla limon suyu
125 g tereyağı
ARALARINA DÖKMEK İÇİN
2 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
HAZIRLANIŞI
Krep malzemelerini geniş bir kasenin içerisine alıp topaklanmadan güzelce çırpın (Sıvı krema kıvamında olacak). Pürüzsüz, yanmaz, yapışmaz tavayı fırça desteğiyle 2 damla yağla yağlayın ve güzelce ısıtın. İncecik bir tabaka olacak biçimde harç bitene dek krepleri alt-üst pişirin ve soğumaya bırakın (Tavanızın büyüklüğüne göre sayı farklılaşabilir, ben 15 tane çıkardım).
Şerbet malzemesini ocağa koyun. Kaynamaya başlayınca 5 dakika kaynatıp ocaktan kaldırın. Farklı bir tavada tereyağını eritip şerbetin üstüne dökün, yağlı bir şerbet yapın.
Soğuyan kreplerin büyüklüğü kadar küçük bir tepsi alın, bir tane krep yerleştirin ve üstüne sıcak şerbetten bir kepçe akıtın bolca ceviz veya fındık dökün. Bir krep, bir şerbet, bir çekilmiş ceviz biçiminde krepler bitene dek bu işlemi yineleyin ve birkaç saat dinlendirin. Pasta gibi dilimleyerek servis yapın.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.