Türk mutfağının olmazsa olmaz çorbalarından birisi olan tarhanayı evinizde lokanta usulü yapmak mümkün. Vazgeçilmez lezzetlerden olan tarhana çorbası özellikle de kış aylarında tam bir şifa deposu. Sarımsağın, tarhananın birleştiği bu lezzetli çorba akşam iftar sofralarınızı renklendirmek için de hazır! Son Ramazan günlerinizde sofranızda geleneksel bir lezzet yaşatmak istiyorsanız; işte mis gibi tarhana çorbası tarifi…
Tarhana çorbası malzemeleri
- 8 yemek kaşığı ölçüsünde tarhana
- 6 su bardağı ölçüsünde su
- 1 yemek kaşığı ölçüsünde tereyağı
- 2 yemek kaşığı ölçüsünde domates salçası
- Damak zevkinize göre tuz ve karabiber
- Son olarak isteğe bağlı nane ya da kuru nane (servis esnasında katılacak)
Tarhana çorbası nasıl yapılır?
- İlk etapta bir tencerenin içerisine tereyağınızı güzelce eritin.
- Kızan yağın üzerine ise domates salçamızı ekleyerek salçanın kokusu çıkana kadar kavurma işlemine devam edin.
- Suyu tencerenize ekleyerek kaynatmaya başlayın.
- Pişen tarhananızdan bir kase alın ve içerisine bir bardak ölçüsünde soğuk su ekleyerek karıştırın.
- Tamamen homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırma işlemine devam edin.
- Karışımınızı tencereye ekledikten sonra çorbanızı kısık ateşe alarak pişirmeye başlayabilirsiniz.
- Sürekli karıştırmanız bu noktada önemli. Böylelikle çorbanızın topaklanmasının önüne geçebilirsiniz.
Tarhana çorbasının püf noktası
Evinizde lezzetli topaklanmayan bir tarhana çorbası yapmak istiyorsanız; bu püf noktasında muhakkak dikkat etmelisiniz. Tarhanayı açmak için kullanacak olduğunuz suyun sıcak değil kesinlikle soğuk olması gerekiyor. Soğuk suyla tarhananızı açtığınız zaman çorbanın lezzetine lezzet katacaksınız.