Sütle yapılan ve her zaman hafif bir tercih olan incir uyutması tarifini sizler için derledik. Şerbetli tatlı sevmeyenler için harika bir alternatif olan incir uyutmasını siz de denemek isteyeceksiniz.
TARÇINLI İNCİR UYUTMASI TARİFİ
MALZEMELER:
1 litresüt, 13 adet kuru incir, 1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için:
20 gramceviz içi, 20 gramantep fıstığı içi
HAZIRLANIŞI:
Kuru incirleri kasedeki sıcak suyun içinde yaklaşık 10 dakika kadar şişirin. Kuru incirleri daha sonra suyun içinden çıkarın ve sap kısımlarını dahil etmeden minik küpler şeklinde doğrayın.Sütü orta boy bir tencereye boşaltın.Kaynama noktasına gelene dek ısıtın. Ama kaynatmamaya dikkat edin. Bir kasenin içine doğranmış incirleri, ısıtılmış sütü ve tarçını ekleyin ve karıştırın.Kasenin ağzını kapatarak oda sıcaklığında yaklaşık 20 dakika bekletin.İncirlerin şiştiğini göreceksiniz. İncirler şiştiğinde el blenderı ile tüm malzemeleri ezerek birleştirin.Ağzını yeniden kapatarak oda sıcaklığında yaklaşık yarım saat kadar bekletin. Sonra dolapta 2 saat kadar bekletin.Çıkarıp üzerini süsleyerek ikram edin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.