Ekranların sevilen programı MasterChef’te yarışmacılardan kelime anlamı ‘kapak’ olan tapas yapmaları istendi. İspanyol mutfağında bir çeşit meze olan tapas küçük tabaklarda servis edilir. Sizin için tapas tarifini derledik. İşte tapas için gerekli malzeme listesi ve yapılışı…
TAPAS NASIL TAPILIR?
Kolay ve bilinen bir tapas menüsü için küçük ve iştah açıcı lezzetlerden faydalanabilirsiniz. Balıklarla, ev yapımı salamuralarla, yumurtalı tariflerle, soslu mantarlar, şarküteri ürünlerinin kullanılmasıyla, peynirler ve aklınıza gelebilecek birçok ürünle tapas hazırlayabilirsiniz. Burada işin sırrı basit malzemelerle, iştah açıcı mükemmel lezzetler ortaya çıkarmak. Sizin için tapas hazırlama konusunda birkaç pratik tarif hazırladık...
Kekikli ve Limonlu Yeşil Zeytin
İlk olarak zeytinin çekirdeklerini temizleyin. Limonu ince olacak şekilde dilimleyin ve her bir dilimi 4 eşit parçaya bölün. Zeytinin miktarına göre 1-2 dal taze kekiği parçalayıp limon ve zeytinlerle birlikte karıştırın. Bunları en az 12 saat boyunca dinlenmeye bırakın.
Sarımsaklı ve Patatesli Yumurta
3 adet patatesi soyup küçük küpler halinde doğrayın. Yarım litre zeytinyağını tavaya koyun ve ısıtın. Isındıktan sonra doğradığınız patatesleri ekleyin. Patatesler yağda hafifçe yumuşadıktan sonra, yağın içerisine 6 diş sarımsak ekleyin. 10 dakika daha pişirdikten sonra patatesleri kenara alın. Bir tabağın içerisine 4 adet yumurtayı kırın. Patatesleri pişirdiğiniz tavadaki yağın içerisine yumurtaları tek tek atın. Bunları damak tadınıza göre 30 ila 90 saniye boyunca pişirin. Pişen yumurtaları patateslerin üzerine koyun ve birkaç dilim jambonla süsleyerek sıcak olarak servis edin.
Hamsi Dolması
1 adet orta boyda soğanı, 1 adet yeşilbiber ve 1 adet kırmızıbiberi ince olacak şekilde doğrayın. Daha sonra tavanın içerisine alarak 2 yemek kaşığı zeytinyağında biraz yumuşayıncaya kadar soteleyin. Yarım kilo hamsinin kılçıklarını ayıkladıktan sonra bol su ile yıkayın. Ardından kâğıt havlu ile sularını kurulayın. Tavada hazırladığınız harçtan bir çay kaşığı kadar alarak hamsinin üzerine yayın. Bunu aynı sandviç yapar gibi, başka bir hamsiyle üzerini kapatın. Bu arada 2 adet yumurtayı kâsede güzelce çırpın. Hazırlamış olduğunuz hamsileri önce yumurtaya, ardından galeta ununa bulayarak bol yağda kızartın ve sıcak olarak servis edin.