Bebek, estetik, operasyon, hamile, hastalık gibi başlıklar galerimizde
Tanınmaz halde dünyaya gelen bebeğin şimdiki halini görenler hayrete düştü
Tanınmaz halde dünyaya gelen bebeğin estetik operasyonlardan sonraki hali görenleri hayrete düşürüyor
Amy poole, ikinci bebeğine hamileydi. ancak bu sıradan bir hamilelik değildi. doktora gidip ultrasona girdiğinde, hayatının şokunu yaşadı. doktor, 20 haftalık bebeğim yüzünde hiçte normal olmayan bir şeyler görmüştü.
Amy, çocuğundan yine de vazgeçmedi ve onu dünyaya getirdi 'onu kucağıma ilk aldığımda açıklaması zor, büyük bir şok yaşadım'
Bebeğine ollie ismini veren amy için, çocuğunun ilginç görüntüsü yüzünden hayatları pekte kolay geçmedi.
Minik ollie 'sefalosel' hastası. sefalosel ya da beyin fıtığı; beyin dokusunun kafa tasındaki bir açıklıktan dışarıya çıkmasıdır. anne rahmindeki gelişim süreci boyunca kafanın arkasındaki ya da önündeki bir açıklık sonucu bu durum gerçekleşebilir.
Amerika birleşik devletleri'nde her yıl bin de bir bebekte görülüyor.
Amy, çocuğuna garip bir şekilde bakılmasının, ona çirkin denmesinin kendisini çok üzdüğünü ancak sevgisinin asla değişmeyeceğini şu sözlerle anlatıyor:
'ollie bence mükemmel bir çocuk. o benim minik pinokyom ve onunla bundan fazla gurur duyamazdım.'
Ollie'nin bir de ablası var; annabelle. ollie ablasından farklı olduğu için onu kıskanıyormuş.
Ollie ile dalga geçenlerinde yanı sıra iyi kalpli insanlarda var. ollie ve ailesinin bu durumuna üzülen bazı yardımseverler bağışlarda bulundular ve ollie bir takım estetik operasyonlar geçirdi.
Anne amy ameliyat sürecini, ollie'nin eski halinde geçirdikleri süreçten daha sıkıntılı bir süreç olduğunu ama birlikte oldukları sürece her şeyi atlatabileceklerini söylüyor.
Ollıe artık 3 yaşında geçirdiği estetik operasyonlar sonrası burnundaki çıkıntıdan kurtulan ollie kısmen de olsa iyileşti.
İşte minik ollie'nin herkesi hayrete düşüren son hali...
Sefalosel hastalığı
Ensefalosel (sefalosel) beyin dokusunun kafa tasındaki bir açıklıktan dışarıya çıkmasıdır. anne rahmindeki gelişim süreci boyunca kafanın arkasındaki ya da önündeki bir açıklık sonucu bu durum gerçekleşebilir. buradan fıtıklaşan kesenin içerisinde beyin yapısı var ise "ensefalosel" ismi verilir.
Bazı zamanlar fıtıklaşan kesenin içerisinde beyin yapısı olmaz, yalnızca beyin zarları (meninks) bulunur bu durumda "kraniyal meningosel" ismi verilir. sefalosellerde beyin omurilik sıvısının dolaşımı bozulabileceği için genel olarak hidrosefali de duruma eşlik eder. burun içine doğru ya da buradan dışarıya taşacak kadar ilerlemiş beyin dokusuna "nazal ensefalosel" denilir.
Ensefalosel ender izlenilen bir konjenital anomalidir. 10 bin doğumda 1 ila 5 arası oranlarda izlenmektedir. ultrason ile kafatasının kenarında bir parça görülüşü halinde ve yüksek afp (alfa fetoprotein) değeleri var oluşunda tanıdan şüphelenilir. sefalosele başka anomalilerin eşlik etmesi yüksek olasılıkdır. kese içerisinde beyin yapısı var ise (ensefalosel) prognoz daha kötüdür, yarıya yakın oranda ölüm ve büyük oranda beyinsel ve nörolojik zarar gelişecektir. kese içerisinde beyin yapısı yok ise (kranial meningosel) prognoz daha iyi hatta bütünüyle normal olabilir. tedavi ensefaloselin küçük olduğu ve eşlik edici başka öldürücü anomalilerin bulunmadığı birtakım hastalarda ameliyat ile olanaklı olabilir.