Et yemeklerinin, fasulyenin, ve birçok yemeğin yanına en çok yakışan ve sofraların vazgeçilmezi olan pirinç pilavını tane tane yapmak için dikkat edilmesi gereken birkaç husus vardır. Peki, tane tane pirinç pilavı nasıl yapılır? Detaylar haberimizde...
TANE TANE PİLAV NASIL YAPILIR?
MALZEMELER
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 2 yemek kaşığı arpa şehriye
- 1 su bardağı baldo pirinç
- 1,5 su bardağı sıcak tavuk suyu
- 1 adet kesme şeker
- 4 damla limon suyu
- 1/2 çay kaşığı tuz
NASIL YAPILIR?
- Tereyağı ve sıvı yağı geniş bir teflon tencere içerisine alın.
- Arpa şehriyeyi üzerine ekleyip kısık ateşte kavurun.
- Pirinçleri ise soğuk suyun içerisinde güzelce yıkadıktan sonra arpa şehriyelerle birlikte güzelce kavurun.
- Pilavın tane tane olması için esmer şekeri ve limonun suyunu ilave edin.
- Limon aynı zamanda pilavınızın daha beyaz olmasını sağlar.
- Son olarak tavuk suyunu ve tuzunu ilave ederek ağzını kapatın ve 10-12 dakika kadar pişirin.
- Pilav suyunu çektikten sonra kapağını hiç açmayın.
- Pişen pilavı ocaktan alıp bir bez ile sardıktan sonra afiyetle tüketebilirsiniz...
PİLAVIN TANE TANE OLMASI İÇİN PÜF NOKTASI:
-Pilavı yeteri kadar kavurun. Kavurmak pilavınıza hem lezzet katacak hem de birbirine yapışmasını önleyecektir.
- Pilavı kavururken içerisine mutlaka tuz ekleyin. Tuz pirinç tanelerinin kırılmasını önleyecektir.
- Pilavının suyu kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısın.
- Pilav piştikten sonra altını kapatın ve dinlenmeye bırakın bu süreçte kağıt havluyla üstünü örtebilirsiniz.
- Pilav dinlendikten sonra bir kere yavaşça karıştırın. Böylece pilav tane tane olacaktır.