Hem tadı enfes hem de tam bir şifa deposu olan dut, her gün bir avuç yendiğinde günlük demir ihtiyacınızın yüzde 30’unu, günlük lif ihtiyacının ise yüzde 20’sini karşılıyor.
İçerisindeki c, a ve k vitaminleri, beta karoten, alfa karoten, lif, magnezyum, kalsiyum, potasyum ve ileri antioksidanlarla kanserden kalp hastalığına, kansızlıktan enfeksiyona kadar birçok hastalığa şifa oluyor.
İçindeki resveratrol ile anti-aging kaynağıdır. yapılan araştırmalar, resveratrolün kan basıncını düşürdüğünü ve kalp hastalığı riskini en aza indirgediğini göstermektedir.
Dut meyvesi çok yüksek seviyede c vitamini içerir. c vitamini bağışıklık sistemini güçlendirmek ve hasarlı dokuları onarmak için çok mühimdir.
Yine içerisindeki kalsiyum; kemik ve diş sağlığı için yararlıdır.
Kırmızı dutun yorgunluğa iyi gelen özelliği belirgindir. dut alırken ezilmiş ve çürümüş olanlar seçilmemelidir.
Özellikle beyaz dutun kandaki yüksek mikrop oranını düşürdüğü bilinmektedir.