Soğuk havaların habercisi ayva tezgahlara geldi. Ayva tatlısını daha önce denemediyseniz bu pratik tarifle harika bir tarife imza atmış olacaksınız.
FIRIN POŞETİNDE AYVA TATLISI
MALZEMELER:
Ayva tatlısı için:
2 adet ayva, 1/2 adet limonun suyu, 8 yemek kaşığı (tepeleme)toz şeker, 6 adet karanfil, 1 adet çubuk tarçın, 1/2 çay bardağı vişne suyu, 1/2 çay bardağı su
Üzeri için:
100 gram kaymak, 1 yemek kaşığı toz antep fıstığı
HAZIRLANIŞI:
Ayvaların kabuklarını iyice soyun, ikiye ayırın ve çekirdeklerini bir tarafa ayırın. Kabuklarıyla beraber limonlu su içine dizin. Ayvaların iç yüzeyi üst gelecek biçimde fırın poşetine yerleştirin. Her dilime 2 yemek kaşığı şeker ekleyn ve ayva çekirdeklerini de dizin. Ayva kabukları, tarçın, vişne suyu, su ve karanfili de poşete yerleştirin.
Poşetin ağzını güzelce bağladıktan sonra kürdan ya da ince uçlu bıçakla fırın poşetinde delikler açın. Isıtılan180 derece fırında yaklaşık olarak 45 dakika pişirin. 45 dakikanın ardından fırından çıkarın ve fırın poşetinin üst tarafını keserek ayvaların üzerini açın. Poşette kalan suyu ayvaların üstüne yedirin. 30 dakika daha 200 derecede pişirin. Üzeri iyice kızarıp karamelize ettikten sonra fırından çıkarın. İlk sıcaklığının geçmesini bekleyin, sonrasında kaymak ve toz antep fıstığıyla süsleyerek ikram edin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.