Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak sıcacık bir tatlıya kim hayır diyebilir ki? İşte enfes sufle yapmanın püf noktaları.
TAHİNLİ SUFLE TARİFİ
MALZEMELER
5 adet yumurta beyazı, 1 su bardağı tahin, 1 su bardağı pekmez, 2 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı tereyağı (kapları yağlamak için), 3 yemek kaşığı toz şeker(sufle kalıplarını kaplamak için)
HAZIRLANIŞI:
Genişçe bir kapta yumurta beyazları katılaşana dek çırpın.Ayrı bir kasede tahin, pekmez ve unu spatula ile yavaş şekilde karıştırın. Bu aşamada pekmezin içerisindeki asidin karışımı sertleştirmemesi için çırpmadan, yavaş yavaş karıştırmak önemli.
Katılaşan yumurta beyazını yavaş şekilde, tahin-pekmezli karışıma güzelce yedirin. Alttan üste doğru spatula yardımıyla karıştırın. Sufle kaselerinin her yerine değecek şekilde önce tereyağını yedirin ardından toz şekeri, kaseyi döndürerek her yerine yedirin.Tahinli karışımı sufle kaselerine, bir parmak boşluk kalacak biçimde kepçe yardımıyla doldurun. 200 derecelik fırında, yaklaşık 7 dakika pişirin. Fırından fırına ısı ve pişme süresi farklılık gösterebilir. Bu nedenle sufle, en az 2 parmak şiştiğinde ve üzeri hafif şekilde kızardığında fırından çıkarabilirsiniz. Fırından çıkardıktan sonra servis edebilirsiniz.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.